Toeristische mogelijkheden

In onze gemeente, gemeente Oude Ijsselstreek, is toerisme het speerpunt, dus er is volop aanbod aan activiteiten en evenementen. Onze gemeente heeft 40.000 inwoners en in Ulft is het grootste winkelaanbod, zo’n 5 km. vanaf Silvolde. In Ulft is een oude ijzergieterij, de DRU, omgebouwd tot cultuurfabriek, met een theater, een popzaal, het VVV kantoor, een restaurant, een skatebaan, een innovatiecentrum, het Icer, het Ijzermuseum en de bibliotheek.
Ijzer vormde de bakermat voor de economische bedrijvigheid in onze gemeente en sinds 2005 zijn wij aangesloten bij de Ring van Europese Ijzersteden. Er zijn regelmatig evenementen omtrent dit thema.
De Oude Ijssel loopt langs de DRU en er is een mooi fietspad langs deze rivier, die de komende jaren zal worden uitgebreid van Doesburg tot aan Bocholt in Duitsland.


Er is een prachtig netwerk van ca. 55 km opnieuw aangelegde KERKENPADEN, waarop alleen gefietst en gewandeld mag worden. Dus heerlijk rustig fietsen door onze mooie omgeving. Ieder jaar wordt dit netwerk uitgebreid met enkele nieuwe paden.

In 2009 is de Achterhoek voorzien van een netwerk van fietsknooppunten. Een handig systeem van routebordjes en informatiepanelen. Vanaf mei 2011 zijn er in de Achterhoek 55 Rustpunten geopend. Dit zijn mooie plekjes bij boerderijen, campings, wijnboeren e.d. in het buitengebied waar de mogelijkheid is om tegen een kleine vergoeding koffie, thee, limonade e.d. te nuttigen, er zijn fietsoplaadpunten, en reparatiesetjes voor de fiets. Ook kan er bij de Rustpunten gebruik gemaakt worden van het toilet. Zie www.rustpunt.nu voor meer informatie. Ook onze boerderij is een Rustpunt geworden.

Verder zijn er vele mooie wandel-, en fietsroutes te verkrijgen bij de VVV.  Op deze routes ontstaan steeds meer theetuinen en leuke plekjes waar je wat kunt eten en drinken,
melktappunten  waar je de melk vers van de koe kunt gebruiken, ijsboerderijen, e.d.
Ook zijn er mooie routes langs Achterhoekse wijnboerderijen. In 2016 hoopt onze gemeente een CITTASLOW keurmerk te krijgen.


Er komen ook steeds meer themaroutes en vele routes zijn ook grensoverschrijdend omdat wij dicht bij Duitsland gesitueerd zijn.

Er zijn vele mooie kastelen, landhuizen en molens in de buurt, waaronder kasteel Bergh, een van de best bewaarde kastelen van Nederland. In de buurt van dit kasteel is het Montferland, een uitgestrekt bosgebied met een mountainbike route, en uitgebreide mogelijkheden voor wandelen, fietsen, paardrijden, Nordic walken enz . Er zijn ook mooie zandduinen waar het heerlijk spelen is voor de kinderen en in de winter kan daar prachtig sleetje worden gereden.

In Sinderen, 10 min. fietsen vanaf onze accommodatie is koffieboerderij Groot Nibbelink, gelegen aan de rand van het Nibbelinksbos. Hier is een fantastische speeltuin met een maisdoolhof en een natuurleerpad. Aan dezelfde weg is op een boerderij de mogelijkheid om BOERENGOLF te spelen. In deze buurt vind je ook de Ballonerie, waar je bij mooi weer dagelijks de luchtballonnen kunt zien opstijgen. Tevens is hier een uitstekend restaurant.In de omgeving zijn meerdere golfbanen te vinden, enkele daarvan in Duitsland.
Verder is er een familiegolfbaan in Voorst, ca. 10 km. bij ons vandaan, waar dus iedereen kan golfen. In dit gebied bevinden zich ook nog een kinderboerderij, outdoor spelmogelijkheden, zoals kanovaren, klimtorens, een speeltuin met restaurant, en een openluchttheater waar in de zomermaanden regelmatig kindervoorstellingen worden gegeven.


Silvolde heeft een prachtig nieuw openluchtzwembad met een binnenbad en zijn er in de naaste omgeving meerdere overdekte zwembaden. Iets verder, over de grens in Duitsland, Ca. 20 km. zijn ook nog 2 prachtige zwemparadijsen. Ook zijn er op korte afstand
meerdere natuurplassen waar gezwommen kan worden.
Bij recreatiegebied Stroombroek bij Doetinchem is een waterskiebaan.

Doetinchem, Winterswijk en Bocholt (DLD) zijn gezellige winkelsteden in de naaste omgeving.
Winterswijk is verder zeer bekend om zijn prachtige omgeving, vele oude boerderijen en vele bossen met goede fietsroutes.


Al met al is er in onze mooie Achterhoek genoeg te beleven voor jong en oud!

 

Laatst aangepast op maandag, 06 november 2023 15:01
 


Laatste Nieuws

Nieuw in 2023:

Heerlijke hottub met jetstreams en sfeervolle verlichting.


 

  • Landelijk

  • Rustig

  • Veel dieren aanwezig

  • Perfect afgewerkte woning